31 december 2009

Hm.


Tyckte väl att jag kände att någon stirrade på mig.

Lite skallebank.

Nu har jag kommit hem från bion och har lite skallebank faktiskt. Vet inte om det beror på att jag suttit med dubbla glasögon i nästan 3 timmar eller för att jag inte ätit något sen frukost. Sak samma, det får nog bli ett piller sen innan jag åker till jobbet. Filmen då (Avatar 3D) räddades väl lite av att den var i 3d. Den var på tok för lång och storyn har man sett typ 10000ggr förut. Ond möter god, blir kär i god och börjar slåss mot dom onda igen. Där har ni hela filmen typ. Det var häftigt med 3d men sen blev man inte så impad mot slutet och storyn var tunn så det blir väl en klar 3:a. Ska ni se den så se den i 3d, annars kan ni hoppa över den tycker jag.

Nyårsmiddagen står i ugnen och doftar ljuvligt. Hoppas jag inte väcker några inatt  med min fina vitlöksandedräkt som jag kommer få. Hoppas ni får en bra kväll och natt. Ta försiktigt med alla smällare. Själv ska jag titta på dom och räkna hur många kronor som smälls upp på en gång. Kommer ha och göra känner jag på mig.

Gott nytt år!

Jaha.


Biodags. :)

Förbannad?! Hell no!


Dramat var hårdporr

    Peter köpte filmen som julklapp till sin dotter

GÄVLE. Peter Larsson, 48, köpte en julklappsfilm på Konsum till dottern.
 Filmen skulle vara lämplig för barn över elva år.
Men det visade sig vara hårdporr.
– Man blir förbannad, säger Peter.




Han ser dock inte så förbannad ut tycker jag :D

Gott nytt år!



Lika bra att passa på att önska gott nytt år nu för sen när det väl är dags på riktigt sitter jag på jobbet. Kommer nog bli mysigt att sitta där och titta ut genom fönstret. Trist för T som får vara själv hemma men jag antar att hon kommer sova runt tolvslaget ändå.

Idag står det bio i Malmö i min kalender och det ser jag fram emot. Ska bli spännande och se hur det fungerar med 3d-glasögon när man har vanliga glasögon på sig redan. Det blir nog jättebra iaf.

Efter bion ska vi laga lite god mat tänkte vi. Funderade på Baconlindad fläskfilé med soltorkade tomater.pesto och ost. Till det en smarrig potatisgratäng. Inte fy skam tror jag.

Nu blir det frukost.

30 december 2009

Jaha!


Som om jag får spela wii själv nu då. Varför ska man visa sina barn? :)

Liten dans.


Lasse får benen att röra på sig. :)

Wifes day out.

Idag tar T med sin syster på en utflykt någonstans jag inte vet riktigt var. Dom skulle ut och gå och fota. Lär vara rätt halt och kallt så jag hoppas dom har tillräckligt med kläder på sig. Så det är barnen och jag som gäller idag vilket jag inte har något emot. Jack sover sin lur nu och diskmaskin och tvättmaskin står och väntar på att bli tömda. Har satt igång en surdeg med och den blir klar om 4 dagar så det ska bli spännande och se om jag lyckas. Gör jag det lär det bli brödbak i början av nästa vecka. Det ser jag fram emot.

Imorgon blir det daddys day out för jag ska gå på bio med svärfar och JJ. Ska se Avatar i 3D och det ska bli spännande och se hur det är. Eftersom det är nyårsafton så passar jag på att jobba natten med, bra pengar och många timmar. Skulle ändå bara ligga hemma och sova så det är lika bra att vara vaken och tjäna pengar istället. Funderar på att ta med Wii:t så jag kan hålla mig vaken. Har planer på att baka med om det blir för jobbigt. Är bara en natt så det ska jag väl klara av tycker man.

Nu är visst alla Jolins dockor nakna (förstår inte varför) så det är bäst att jag hjälper dom med kläderna nu.

29 december 2009

Girls day out, boys day in.

T var sugen på att åka ner på stan så hon passade på att ta med Jolin (blir minst jobbigt så) och äta lite mat och gå på bio. Kanske inhandlar hon något, hon var lite kryptisk när jag frågade vad hon var ute efter. Själv ska jag ha en grabbdag med Jack och ligga i soffan och fisa och pilla i naveln. Kanske inte riktigt så men nått kul ska vi väl hitta på, som typ gå och handla toapapper. Jack sover så jag ska nog ta och svära lite framför New super mario. Tycker det är rätt svårt faktiskt men det är bra då håller det längre.

Läst in mig lite på Martin Johanssons blogg och jag är riktigt sugen på att börja baka surdegsbröd. Önskade hans bakbok i julklapp men den fick jag inte så nu är den reserverad på biblioteket iaf. Får se om jag inhandlar lite mjöl och sånt när jag går iväg med Jack. Nu, Wii!

28 december 2009

*pust* *stånk* *stön*



Har precis kommit hem från jobbet och jag lyckades cykla hem utan att stiga av cykeln! Det är typ uppförsbacke nästan hela vägen hem så jag känner mig väldigt stolt att jag klarade det. Hittade en liten annan väg som kändes mindre jobbig. Dock spänner det över låren och min rumpa gör sig påmind att den finns. Men jag klarade det!

Känner mig fortfarande lite illamående men det kan ju bero på att jag ätit en massa varma mackor och chokladbitar. Jag hoppas på det iaf. T tittar på film så tv:n är upptagen för att spela. Kanske ska lägga mig och börja läsa "Flyga drake" som jag fick av min syster i julklapp. Den sägs ju vara bra. Vi får se hur det blir med den saken.

Oh no!


Har ev kräksjuka på jobbet så nu går man här och mår illa. Jag brukar inte bli sjuk men man vet aldrig. Känns ok att äta lite frukt nu på rasten iaf. Mina föräldrar åkte hem idag så nu är det som vanligt hemma igen. Rätt skönt faktiskt. Blir rätt jobbigt att sova i en bäddsoffa en längre tid så det ska bli att sova i sin egen säng inatt. Nu ska jag fortsätta vila lite innan det är dags för kvällsarbetet.

27 december 2009

Grr!


Jävla skitspel! Dags att sova.

Så kom kvällen...

Har varit en skön dag idag. Inte hänt så mycket precis och det är väl så det ska vara när man slappar. Svärmor var här en sväng och hjälpte T med den blivande bokhyllan i vardagsrummet. Ska bli spännande och se när den är färdig sen, är en hel del jobb kvar på den.
Morgondagen bjuder på jobb på kvällen och hemfärd för mina föräldrar. Borta bra men hemma bäst antar jag att dom tycker. Ändå trevligt att ha haft dom här nästan en vecka.
Nu ska jag försöka spela lite Mario, om jag får tillgång till tv:n.

Skönt.


Ute och går en sväng. Jaha! Där ramlade Jolin så jag får gå hem med henne. Blir aldrig som man tänkt sig.

26 december 2009

Annandagsrea x 2

Puh, nu sover barnen som slockna ljus. Dom behöver verkligen sömnen efter allt besök och sena kvällar det inneburit. Systrami åkte hem idag med sin familj så nu har lugnet börjat infinna sig lite. Även om det är jättekul med besök så blir det rätt jobbigt med. Mina föräldrar är här ett tag till och åker hem på måndag.

Idag är det stora rea-dagen och eftersom jag (ok VI) fick ett Wii i julklapp så ville jag ut och leta ett till spel till den. Jag var ute vid 8:00-tiden och det var smockat med folk på Elgiganten. Typ 95% var män och nån enstaka fru som tvingats upp för att köpa platt-tv. Var in en sväng på Rusta och Media markt innan jag fick se mig lottlös på ett spel. När väl syster åkt hem och Jack somnat så passade jag, T och Jolin på att åka ut en sväng till på rean. Satan i gatan vad folk det var! Vi inhandlade lite inredning (T glad), nya skor och mössa till Jolin (hon glad) och ett spel till mig (jag väldigt glad). På väg hem var det låånga köer bara för att få plats att parkera. Helt sjukt att folk blir som galna när dom precis lagt hur mycket som helst på julklappar.

På em blev vi bjudna på tacofest hos svärisarna och det var ett gott avbräck i all julmat som man pulat i sig dom senaste dagarna. Börjar dock kurra i magen nu så blir nog några slevar tomtegröt. Sen ska jag försöka spela lite om jag får låna tv:n.

25 december 2009

Dagens ord.



Det är väl inte vara så svårt? God natt!

Dagen efter dopparedagen.


Har ätit en snabb lunch och nu ligger jag och brer mig i soffan. Ögonlocken hänger tunga men somnar jag nu är risken att jag inte vaknar förrän i morgonbitti. Även om barnen sov länge imorse (6.50, hallå!) Så var det riktigt segt att ta bilen till jobbet. Gårdagen blev riktigt lyckad. Maten var toppen och kommer räcka några dagar till. Alla klapparna jag fick blev jag väldigt nöjd med. Jag och t fick en wii! Helt sjukt! Fast den bästa var nästan en tomte som sket godis. Helt min humor. :) så tack alla för en lyckad jul! Har lagt ihop en tårta på jobbet så jag ska göra den klar nu så dom kan få det till kaffet sen. God fortsättning!

24 december 2009

God jul!



Verkar som att tomten har varit och lämnat lite paket inatt. Hoppas han kommer sen och delar ut dom med.

Nu är nästan alla rum fulla med folk som sover, bara vi och barnen som är vakna än. Sov ok i bäddsoffan men är rätt stel i ryggen så en förmiddagslur står rätt högt upp på listan att göra idag. Tanken är att vi ska äta vid 15 för då har alla slutat jobba dom som jobbar och hunnit hit. Känns bra att äta när det är Kalle så slipper man titta på det.

Hoppas ni får en fin och härlig jul. God Jul!


23 december 2009

Maud!



Dan före dopparedan.

Jag och T har sovit på bäddsoffan i Jolins rum så fick mina föräldrar sova i våran säng. Har inte sovit så gott med andra ord. Fast när Jolin säger på morgonen "Pappa, du snarkade så jag vaknade" så måste jag sovit lite ändå.

Har varit och köpt det sista till julbordet så jag hoppas att inget saknas nu. Gör det det så får man snällt gå och köpa det själv. Vi saknade några stolar och som tur var hittade jag 4 stycken fina pinnstolar vid grovsoporna som bara stod. Så dom tog vi och kommer bli jättebra sen till balkongen till sommaren.

T och mamma åkte ner på stan så nu är jag och pappa själva med barnen. Tänkte steka på lite pannkakor för det kommer ändå bli så mycket köttbullar och korvar imorgon. Ska bara rekommendera den enda julskivan man behöver. Ital Skurk - Fira jul ifred som svänger skönt. Bara öppna i Spotify, har du inte det så kan du be mig snällt om en invite. Det är ju juletider trots allt!

22 december 2009

Börjar dra ihop sig.

Snart är pappaledigheten slut! Buhu!

Nu har vi varit och hämtat all julmaten. Var så himla skönt att stå och titta på alla andra som stod och plockade i och ur sina vagnar. Kan bara tänka mig hur svettigt och stressigt det måste vara. Vi fick vårat nerpackat och framkört till oss, bara dra kortet och sen bära ut till bilen. Helt otroligt underbart var det.

Mina granna lockar i håret har också försvunnit. Dock blev jag lite sur när apparaten la av mitt i allt så jag var tvungen att ladda om den. Såg precis ut som han i Prodigy med "hornen". Nåja, det lockade till några skratt iaf. Då passade vi på att gå ut och åka pulka en sväng. Jack älskade att åka pulka vilket känns bra. Han var inte alls rädd utan ville åka hela tiden. Kul!

Mina föräldrar är på ingång men jag ser att det har börjat snöa igen så jag hoppas dom kör försiktigt. Tror jag hinner börja jobba innan dom kommer.

Snälla svärmor har varit och tapetserat ett liten fondvägg inne hos Jolin så nu börjar hennes rum ta lite mer form som vi tänkt det. Bara resten kvar, men vi är på god väg iaf.

Dan före dan före dopparedan.

Nedräkningen fortsätter. Jolin vill att det ska vara jul hela tiden så hon kan öppna julklapparna. Vi hade dom under granen ett tag men Jack var framme och pillade lite för mycket på dom så dom fick åka in i sovrummet. Får väl lägga fram dom lagom tills det är dags att öppna dom antar jag.

Känns som det är jättemycket att göra idag men jag kommer ändå inte till skott riktigt. Hade tänkt klippa mitt hår idag, julmaten ska hämtas mellan 12-18, börjar jobba 15:30 (nu är min pappaledighet officiellt slut, har nog inte riktigt fattat det än), ska städas och så kommer mina föräldrar idag. På nått vis ska vi väl lyckas göra allt.

Tyckte jag hade så mycket att berätta men jag blev avbruten och nu är allt som bortblåst. Så kan det vara.

21 december 2009

Holy macaroni!



Då har jag/vi haft lite filmkväll igen. Först tittade vi på Ponyo som jag sett fram emot länge. T gick efter knappt halva så jag fick titta vidare själv. Nickade till några gånger och mot slutet så snabbspolade jag lite. Jag ville verkligen gilla den men den föll mig nog inte helt i smaken. Tråkigt när man inte gillar en film som man vill gilla. T gick och la sig så jag passade på att titta på Paranormal activity med. Trodde den skulle vara jättedålig men jag blev faktiskt riktigt rädd av den. Är kanske känslan att man sitter själv och tittar och det är mörkt ute som gör det mer spännande. Gillar man skräck så är det bra men den är samtidigt rätt b också. Lite som "Blairwitch project" typ. Den var sevärd iaf. Nu finns det tydligen olika versioner med olika slut så jag ska försöka se om jag kan se ett annat slut på den. Inte för att det var dåligt på denna men kul att se hur det kunde slutat.
Nu ska jag tassa ner i sängs men det är lite läskigt att grannarna bankar och har sig. :)

Måndag igen då.

Då gick denna helgen fort som bara den. Jag har i stort sett bara jobbat och sovit så det har inte hänt så mycket spännande. Det enda stora är att vi har fått en massa massa snö och det är trevligt tycker jag. Nu verkar dom ha kommit ikapp med allt skottande också så nu går det att ta sig fram överallt. Antar att det blir ett besök till pulkabacken idag och sen har vi en hel del att ta tag i.
Mina föräldrar kommer troligtvis hit imorgon och min syster med man och barn på onsdag. Det ska bli kul att fira jul med alla, speciellt när man har platsen till det så man inte springer på varandra hela tiden.
Nu vankas det frukost och sen är det dags att sätta fart med allt.


"Jag vill också vara prinsessa"

19 december 2009

Snökaos är väl det minsta man kan säga.

Det har verkligen öst ner snö hela dagen, man kan nästan tro att man är i norrland. Tog bilen till jobbet och man får verkligen köra försiktigt. På vägen hem var det värre. Har säkert kommit minst 10cm puder så det tog ett tag att skotta fram bilen. Det var inte plogat någonstans så det gällde att ha tungan i munnen när man körde. Tyckte det såg lite tomt ut i drive-innen på Mc Donald´s, förstår inte varför. Ska jobba imorgon med så det blir till att åka i tid ifall något oväntat händer. Han som jag jobbar för bor i Ystad och tydligen var vägen avstängd eller nått sånt så han kom inte till jobbet. Helt sjukt iaf.
Idag blev jag väldigt glad när jag kom till jobbet för jag hade fått en julklapp av en anhörig och sånt värmer som bara den. Dock hade alla fått en julklapp av dom men iaf, man känner att man gör ett bra jobb iaf. Det var inte sååå svårt att lista ut vad det var i. en avlång trekantig sak kan ju bara betyda choklad a la Toblerone. Väldigt uppskattat iaf.

Nu ska jag försöka sova och försöka att inte ligga och tänka på hur vägarna kommer se ut imorgon när jag ska ut på dom. Har ni haft en bra lördag annars?

Vilken dag!


Sitter på jobbet på rast. Skulle eg jobba nu inatt men det körde ihop sig så jag fick jobba kväll istället. Rätt skönt att slippa natten ändå faktiskt. Ska jobba imorgon med. Vad gör man inte för pengar? :) idag har ju klätt granen och det blev väldigt bra. Så nu kan tomten komma snart, det tycker iaf Jolin. Blev ledsen idag för att hon inte fick bara öppna en julklapp. Var ute en sväng och åkte pulka med Jolin på fm. Hittade en annan backe så vi slapp dammen. Var riktigt roligt att åka. Blir nog en tur imorgon med. Rasten slut nu!

18 december 2009

Gran var det här!


Riktigt fin blev den men det var ett helsike att få in granen i foten. Sågat en massa och svurit, svettig är jag med men den är uppe iaf! Ska kläs imorgon.

Lite komiskt.

Läste den här artikeln i aftonbladet som en riksdagsman som blivit för full på en julfest och stått och bankat på en kvinnlig kollegas dörr i kalsongerna. Enligt vittnen hade han sagt "Knulla, knulla för fan!". Det jag tyckte var roligast var faktarutan där det står att hans motto är "Det ska va gött och leva". Tror det! Sen står det att han har sambo och fem barn så jag undrar vad dom tycker. Nåja, tyckte det var rätt komiskt.

Idag står det kalas i Perstorp på agendan. Jolins kompis E ska ha lite kalas så vi åker upp dit efter vi ätit mat. T åker direkt dit från jobbet sen. Det är hennes sista dag idag innan jullovet så hon tycker att det ska bli skönt att vara hemma lite.
Måste hem i tid bara för jag ska buda på ett julbord på Tradera som kommer från City gross. Svärisarna budade hem ett sånt förra året och det var hur mycket mat och dryck som helst. Det bästa är att man åker till affären, hämtar kassarna som är nerpackade, betala och packa in i bilen och sen hem igen. Hur smidigt som helst!

Nu, kaffe.

17 december 2009

Denna dagen till ända.. snart iaf.

Då är det snart kväller igen och den här dagen har också gått. Förmiddagen hände det inte så mycket men så fort T kom hem så ville Jolin ut och åka pulka. Det var ju riktigt kallt ute idag så man fick klä på sig ordentligt. Vi åkte här inne på gården men redan första åket var Jolin rätt nära att åka ner i dammen som vi har här på innergården. Visst, det är jättefint på sommaren och så men inte alls barnvänligt. Ska bli spännande och se hur många barn som plurrar i till sommaren. Jolin fick åka resterande åk med mig. Efter en stund kom det några killar ut som också ville åka. Dom var ännu närmare att åka ner i dammen. Hade pojken inte kastat sig av pulkan så hade han åkt i för pulkan hamnade på isen som är på dammen. Riktigt otäckt. Självklart skulle pojkarna klättra på isen och leka med vattnet men jag sa till dom att dom inte skulle vara där. Hjälpte en minut sen var dom där igen. Hörde deras mamma ropa på dom flera gånger från ett fönster men vad hjälpte det? Hade det hänt något kändes det som att det var mitt ansvar för jag var enda vuxna i närheten. Är det så svårt att gå ut och leka med sina barn ibland?!
När vi tröttnat på att åka gick till torget och inhandlade oss en fin gran. Den skulle tydligen stå i en spann vatten ett dygn innan den fick flytta in. Annars skulle den bli chockad, kanske tom tappa alla barren! (Det där sista hittade jag på men man vet aldrig).
Barnen sover sött så det är väl bänka sig framför tv:n som gäller. Det är T som tittar på "sitt" program idag så vi får se om det blir något senare.


Dags att göra snöängel igen.


Den blev ju fin.


Sitter i pulkan på väg ner för backen.

God morgon Sverige!



Snön ligger kvar och jag tror att det har kommit mer under natten. Rätt glad att jag inte har ett jobb jag måste ta mig till och vara tvungen att ta bilen dit. Idag ska det moppas och sånt tråkigt men det går rätt fort när man väl sätter fart. Vi ska få låna två pulkor av svärisarna så det blir nog pulkaåkande av på em. Får leta fram vantar och sånt så man kan vara ute ett tag. Finns inget så tråkigt som att frysa.

Jag glömde berätta om en rolig sak Jolin sa igår. När vi gick hem från SW och JJ så gick ner i en vattenpöl och när hon gick ifrån den så ramlade hon. Hon blev ledsen och så skriker hon "PAPPA, jag gjorde illa gullebrand! buuuuäääääähähähähäää" Kunde inte låta bli att skratta lite.

16 december 2009

Det är rätt vackert ändå.

Tittar ut och träden utanför har fått lite uppfräschning med lite snö på sig. Tänk vad det kan göra mycket med snö så det blir ljusare ute. Det är himla synd att vi inte äger en pulka annars hade det varit bud på att åka lite imorgon.

Fikan hemma hos JJ var trevlig. Jack blev så himla glad att träffa deras katt. Vet inte varför han är så intresserad av katter men jag är ändå glad att vi inte har någon katt nu för den hade det varit synd om. Jag och barnen fick en härlig promenad i snöyran. Känns fortfarande konstigt att kunna GÅ hem till SW och JJ, innan var man tvungen att planera långt i förväg innan. Spontanitet är min melodi.

T pysslade idag med så jag hann bocka av en till film idag. Det blev The Taking of Pelham 1 2 3. Riktigt dålig och meningslös film men det hade jag på känn att det skulle vara innan jag började titta. Fast det är väl bra att kolla på sånt ibland med. Fast nästa gång måste jag nog titta på något bra för det har varit mycket dåliga filmer på senaste. Lite nyfiken på Avatar på bio, kanske skulle se den i Malmö i 3D? Hade varit tufft tror jag.

Sovdags! En vecka kvar tills tomten kommer, är inte det rätt sjukt?

Hej mitt vinterland.


Kan vara snö i skåne med. :) på väg till jj och fika lite.

Skön förmiddag.


Har redan hunnit bada barnen och druckit två koppar kaffe. Diskmaskinen är klar och tvättmaskinen surrar i bakgrunden. Snön faller utanför fönstret men det är väldigt mörkt ute. Har inga direkta planer idag (ovanligt?) Så vi får se vad vi hittar på. Just nu pusslar jag med Jolin och jack sover. Dags att tänka på vad vi ska äta kanske.

15 december 2009

Taking woodstock



Jag tittade på Taking woodstock medans T pysslade lite. Vet inte om jag hade höga förhoppningar men jag tyckte inte den var speciellt bra. Typiskt sån film där ingenting speciellt händer, den bara rullar på. Fast i vanliga fall skulle jag säkert stänga av efter halva men det gjorde jag inte så det var kanske något som lockade ändå. Nåja, ni missar inget speciellt om ni inte ser den.

Nu hänger ögonlocken tungt så det är bäst att lägga sig innan man piggnar på sig. God natt!

Slask och åter slask.

Snön som kom innan bildade rätt snabbt slask och vattenpölar. Nästan jobbigare när det är så än att det är riktig snö. Brukar vara sämre med snön här i Lund än vad det är i Perstorp. Ändå ligger det så nära varandra.

Barnen verkar sova nu iaf så vi får se vad resten av kvällen bjuder på. Om exakt en vecka är jag på jobbet och har börjat jobba igen. Hjälp!

Wow!


Nu snöar det här. Blir det en vit jul? :)

Pretty in pink.



På grund av olika anledningar så gick vi inte till biblioteket idag. Var sista gången dom hade något för denna terminen men vi kommer säkert gå dit flera gånger till våren sen, dom dagarna jag är ledig. Däremot var vi ute en handlade lite julgranspynt för jag hittade inte vårat gamla. Vet inte om det kan finnas hemma hos svärisarna kanske. Jag köpte en liten gran häromdagen till Jolin som hon kunde ha på sitt rum men det behövdes lite att hänga i den. Nu är det den grannaste granen i Lund (nästan iaf). Vi ska väl införskaffa oss en "riktig" gran så småningom. Börjar ju bli dags nu innan julen hinner ta slut. Satte upp en julstjärna idag också så idag har jag piffat riktigt ordentligt.

Nu ska det fixas mat och sen får vi se vad vi hittar på. Måste till biblioteket och lämna en dvd, det var en liten nackdel att vi inte gick iaf.

14 december 2009

Vi gjorde det!

Det blev en sväng ner på stan iaf. Fixade mat och gjorde lite fruktsallad så allas sockernivå var i synk. Allt gick jättebra på stan och vi fick allting inhandlat. Så nu känner jag mig duktig och lite stolt över mina barn. Jack sov inte så mycket på fm så han sover nu en stund. Tror han behöver sova två gånger om dagen så vi får se hur det går med nattningen idag.

Vi var ute en sväng på fm och Jolin ville göra en snöängel. Var inte mycket fjun på marken så det lyckades sådär. Jack ville mest gå upp och ner, upp och ner i alla trappor han kom över. Tycker det är jättekul. Dags att snickra lite mat!


Alla stör någon.


Tyckte denna var så klockren! Kolla in Vesslans andra roliga bilder. Om ingen förstår är det menat till den här artikeln.

Måndag morgon, ny vecka, nya krafter och nya äventyr väntar. Har bara drygt en vecka kvar nu att vara hemma och det känns väldigt blandat. Ska bli skönt att börja jobba igen men det är jobbigt att börja jobba igen. Rätt skönt att vara hemma samtidigt som det är rätt jobbigt att vara hemma. Det kommer bli bra i slutändan ändå, inget jag kan påverka ändå.

Planerna för idag var att åka ner på stan en sväng men jag tror inte det blir så. Blir nog enklare att T handlar själv tror jag. Så öppna förskolan står rätt högt upp på listan att göra då. Får bli en stund på eftermiddagen sen.

Nu vaknade Jack till så vi ska kolla in snön utanför.

13 december 2009

och kvällen kom..

*PUST* idag känner jag mig helt slut i kroppen och knoppen. Har haft en lite kämpig nattning men nu ska nog alla vara i sina sängar och sova där dom ska.
Julmarknaden var rätt trevlig men den var inte direkt stor. Vi hann iaf köpa brända mandlar, åka häst och vagn, få lite tomtegröt och titta lite affärer och stånd. Jag var inne med barnen och hälsade på tomten i ett tält. Jolin tyckte det var mysigt och pratade lydigt medans Jack blev livrädd och hysterisk. Stackarn, första tomten han träffar. Men första mötet med tomten brukar inte vara något trevligt möte. Häst och vagn var Jack inte heller så förtjust i men det blev bättre mot slutet av färden. Helst av allt ville Jack gå upp och ner i alla trappor som fanns och det var kul en stund men sen ville inte min rygg mer. Blev inte alls poppis att hamna i vagnen igen men en polkagrisklubba gjorde susen. Var lugnt sen resten av marknaden.

Vi har slagit in alla paket nu så det känns skönt att det är gjort. Har några små klappar kvar att inhandla men jag tänkte ta mig ner på stan imorgon och fixa lite av det. Får väl se hur det går med barnen bara. Jack gillar inte att sitta still i vagnen längre vilket inte är konstigt iofs men det blir ändå extra jobbigt att ta sig någonstans.

Nu tror jag att Dexter sitter och rycker mig i armen här. Får se om jag somnar i soffan eller inte, inte helt omöjligt iaf. God natt!

Sanktaaaaaaaaaa luciaaaaaaaaaaaaaaa!



Idag är det visst lucia. Vi ska på marknad så vi kanske får se någon lucia där. T vill inte följa med så det får bli med svärisarna och kanske SW och JJ. Riktigt fint väder ute och sådär härligt kallt så det är bäst att klä sig varmt. Har dock inga vinterskor så vi får se hur det går med gympaskor. Eller också får jag damma av mina gamla docs. Oj det snöar nu ser jag! Det var ju lite mysigt iaf, speciellt om man ska på julmarknad.

Jag har nästan hämtat mig från turen till Bauhaus igår. Det var en riktig pers men det gick ändå. Vi har sågat lite brädor idag så vi får se om det blir någon bokhylla till slut. Det är T:s projekt så det är hon som får hålla på mest så håller jag mig lite på avstånd. Känns som det blir lugnast så. Nu vankas det mat och sen blir det marken. Ha en trevlig dag alla!

12 december 2009

Suck.


Är på bauhaus och köper plankor som ska bli en bokhylla. Jag har ingen aning vad vi ska ha och t har en idé om hur det ska vara. Dock vet hon inte riktigt vad vi ska ha. Så här går vi nu. Suck. T tycker jag är omanlig som inte kan sånt här men jag är inte ett dugg intresserad av det. Jag får inte stånd så fort någon säger trallskruv så då är jag väl omanlig då. Varmt är det med! Suck.

11 december 2009

Lite mys.


Dags att nalla på chokladkartongen jag fick från jobbet. Nästan så att man inte till öppna för den är så snygg. Coco före chanel på tv.n, får se hur länge jag håller mig vaken. :)

OMG!!

Vi åkte ut en sväng till Center syd för att hitta byxor till T och ha en trevlig stund med familjen. Gick väl sådär tycker jag. Barnen ville åt varsitt håll och Jack ville inte alls sitta i vagnen. Han var väldigt gnällig men det kan kanske bero på att han har ont i läppen. Stod i kassan på Kapp Ahl och skulle betala byxorna och så hör jag att dom diskuterar Jack varför han skriker som han gör. "Kanske är varmt inne, värst vad han är arg, vilka lungor han har osv". Det hjälper verkligen inte att få höra sånt men det verkar inte folk förstå. Hade tänkt köpa lite brädor på Bauhaus för att fixa ihop en bokhylla men det får vi ta en annan dag. Nu ska jag hämta lite thai, orkar fan inte laga nått. Ha en trevlig kväll alla!

Panik!


Hm, kan inte rotera bilden.

Oj oj oj, vilken start på dagen. Jag tänkte ta med barnen och handla lite. Väl nere i källaren råkar Jack snubbla och slår i munnen i golvet. Fallet såg inte så farligt ut så jag hjälpte honom upp men ser att hela munnen är full av blod. Jack blir jätteledsen och börjar ta med handen över munnen så det smetar ut sig i halva ansiktet. Jolin blir jätterädd och vi blir tvungna att springa hem igen. Försöker badda läppen och titta hur det ser ut. Allt verkar sitta där det ska men det var ett litet jack på läppen i munnen. Jag antar att han slog upp det såret som han fick på biblioteket i tisdags. Tog en bra stund att få honom ren och lugn men nu tittar han på tv lite och har fått en glass. Ska försöka lägga honom en stund sen. Det är alltså inte ketchup på halsduken utan blod. Måste nog lugna mig lite med en kopp kaffe sen.

Stackars läppen :( Men han verkar vid gott mod ändå nu.

10 december 2009

I AM in bed.



Denna kvällen gick som på korvspad. Borde redan ligga i sängen men jag har lite att pula med här som alltid. Barnen var iaf lika glada att vara på öppna förskolan som i Perstorp. Imorgon har jag inga planer och det känns bra. Hade varit skönt om det kunde vara uppehåll så man kunde gå en lång promenad. Skulle sitta fint. Nu måste jag sova. God natt!

Blir inte som man tänkt sig.


E hade feber så jag tyckte det var onödigt att åka till perstorp. Dom träffas ändå nästa fredag. Blev en sväng till öppna förskolan istället. Helt ok det med.

You can sleep when you´re dead!



Vaknade till vid 1:30 och var hur pigg som helst. Jack vaknade till då men det tog inte lång tid innan vällingen var slut så sov han igen. För mig var det värre, jag kunde bara inte somna om. När man inte kan somna börjar man tänka på allt möjligt och så försöker man sluta tänka men det går inte. Klockan 2:30 var jag redo att gå upp men jag låg kvar och till slut somnade jag nog. Men jag var väldigt trött när barnen ville upp. T skulle ändå till jobbet så hon gick upp med barnen så jag fick ligga lite längre. Till slut var det ändå min tur att gå upp och det var segt. Jag misstänker att min sömnlöshet beror på att jag drack rätt mycket kaffe igår mot vad jag brukar. Sista koppen tog jag efter 21:00 så det nog big no no i framtiden. Måste ha något att skylla på iaf.

Idag ska vi en sväng till Perstorp då. Känner inte direkt för det men jag vet att det kommer göra Jolin gott så det är bara att ställa upp. Har fortfarande inte fått någon direkt julkänsla och jag vet inte när den ska infinna sig heller. Har försökt att lyssna på julsånger men det hjälper föga. Kanske hjälper att titta på ett luciatåg men det tror jag knappast. Vi får väl se hur det blir. Nu ska jag ha kaffe iaf.

09 december 2009

Nu är jag trött!


Det är jag till vänster i bild.

Oj oj oj, inte hade jag räknat med att vi skulle dansa när vi skulle äta julmat (som inte var julmat för det blev potatisgratäng och fläskfilé). Vi fick prova på att dansa linedance och det var faktiskt riktigt kul. Klurigt i början men man kom in i det. Jag fick beröm av många att jag var så duktig. Det var ju inte illa :) T har ju tjatat länge att vi ska börja dansa linedance så fröet är sått så vi får se om något växer upp.

Eftermiddagen spenderade vi hemma hos svärisarna. Det var skönt att lämna hemmet en liten stund. Jolin ville inte hem för hon ville sova över men det behövs ju inte nu när vi bor så nära. Känns så skönt att ha dom i närheten. Svärisarna erbjöd sig att ta barnen en stund på lördag för att klä deras gran. Känns ju väldigt kul men frågan är vad jag och T ska hitta på bara. Jag föreslog att slå in paket men det var inte så poppis. Vi får se hur det blir.

Imorgon är det luciatåg på Jolins gamla dagis så jag tänkte ta med mig barnen dit. Åker lite tidigare så Jolin och E hinner leka lite. Det blir nog trevligt bara regnet håller sig borta.

Tittade mig i spegeln nyss och jag såg helt förstörd ut så det är bäst att jag lägger mig snart. Ska bara prova chokladkartongen jag fick i julklapp av mitt jobb. Den var väldigt fin och säkert dyr. God natt! Glöm inte, händerna på täcket!

Ho ho ho HO?


Hittade denna på sketchysantas. Rolig!

Ny dag och nya bekymmer, nädå, det är bra. Jack sov till efter 6:00 så då ska man vara nöjd.
Jag hade en egen kväll igår då barnen sov och T var på bio. Jag tittade på Taken som jag hört skulle vara riktigt bra. Vet inte om mina förväntningar var för höga men jag tyckte den var jättedålig. För det första visste man hur den skulle sluta innan man började titta. Det var mycket som var ologiskt och fånigt så jag tycker inte man ska se den iaf. Förstår inte att jag alltid lyckas se dåliga filmer när jag väl tittar. Kan ha att göra med att filmen var 93 minuter lång och det kändes som det var lagom tid jag kunde hålla mig vaken. Dom flesta filmer som görs nu är oftast över två timmar långa och det är lite lång tid. På 80-talet var snarare tvärtom att det sällan var någon över 2 timmar och dom flesta runt 90 minuter. Det var bättre förr :) Fast åas skulle jag inte vilja se Sagan om ringen som 90 minuters version.

Idag ska jag och barnen till svärfar (vet inte om svärmor var ledig) och äta lite lunch och umgås lite. Tänkte ta bussen dit så blir det lite roligare för barnen. Senare ikväll ska jag på julmiddag på jobbet vilket ska bli trevligt. Sen har jag en önskan om att gå på Detektivbyrån på Mejeriet efter den men det får nog bli en annan gång. Tror det blir stressigt för det första och sen får jag bli bättre på att hålla i slantarna också. Man kan inte gå på allt man vill. Men jag ska försöka gå på Tomas Andersson Wij i April hade jag tänkt. Frågan är vem man ska gå med bara. Men det är såpass lång tid kvar så det får bli ett senare bekymmer.
Dags att ordna till i köket.

08 december 2009

God eftermiddag!

Hade tänkt skriva något innan men det var något som kom emellan. Vi var till biblioteket på fm. Jolin gick på teater som hon inte kommer ihåg vad den handlade om och jag och Jack var utanför och försökte läsa lite böcker. Jag skulle låna en dvd till Jolin så jag lät barnen vara en liten stund men det tar tre röda så hör jag ett illvrål från Jack och han har ramlat på golvet. Kom lite blod från läppen och det blev en fin botoxläpp. Bibliotek är farligt! Förre veckan slog han pannan i och har fortfarande ett märke från det. Eller är det jag som är en dålig pappa? Hmmm.

Fått ordning på internet och telefon nu så nu rullar allt som det ska. Himla skönt att det fungerar. Hade lite problem med "popcornen" innan men efter en del suckande och många svordommar så hoppade den igång med så nu kan Jolin titta på "Micke & molle" som vi lånade. Hade tänkt ta mig till affären och hämta ut julklappar som ligger och väntar. Börjar bli dags att slå in alla också, har ju hela klädkammaren full, men det tar vi sen..

Nu stinker det igen *suck*

07 december 2009

Rubbat.

Det HÄR tyckte jag var rätt rubbat. God natt.

Så kom kvällen...

Haft en bra och riktigt trevlig och lyckad dag med CS och RJ. Alltid lika trevligt att träffa dom, blir många goa skratt vilket behövs i dessa gråa dagar. Det blev rätt spontant en sväng ner på stan och handla lite på Lagerhaus. Nu när man bor i en storstad så tror man att Lagerhaus finns överallt, men det gör det självklart inte. Blev lite handlat för alla oss vilket är trevligt. Handlade en fin ljuslykta som var i samma material som ugglelyktan men att det var en stort päron istället. Antar att den också får bo inne i vardagsrummet. Kvällen har jag suttit i telefon och försöka fixa mitt internet som går för slött. Tydligen är modemet istället på att gå saktare än vad det sak göra så det var inte så konstigt att det har gått slött. Dock kunde hon i support fixa det för hon fick inte kontakt med modemet så några andra skulle titta på det. Skulle skickas ett sms när det är klart men jag antar att det blir imorgon då. Huvudsaken att internet fungerar öht. Dock verkar telefonen ha dött (går genom modemet det med) så vi får väl se om jag måste ringa om det imorgon.

Tisdag imorgon och det betyder teater på biblioteket på fm. Det ska bli trevligt tycker jag eftersom jag vet att Jolin uppskattar det så mycket. Jag lär få springa efter Jack bland bokhyllorna och plocka böcker som han drar ut för sitta still och titta på teater vill han såklart inte. Eftersom jag varit så himla trött idag så tänkte jag passa på att lägga mig i tid idag. God natt!

Tröööööött.


Fast denna bilden piggade upp mig :)

Vaknade imorse och ögonen ville inte öppna sig fast jag var tvungen. Hade svårt att somna igår och det känns som att jag har sovit dåligt men jag vet inte. Trött är jag iaf så det blir till att ta fram tändstickorna och stoppa innanför ögonen.

Idag kommer CS och RJ på en fikavisit. Funderade på om jag skulle baka något men jag har inte energin till det. Har lite kvar i frysen som jag kan bjuda på.
Får se om det blir öppna förskolan på eftermiddagen, antagligen blir det det.

Dagens musiktips får bli Anna Ternheim, gillar hennes röst väldigt mycket och sen är hon inte helt oäven att titta på.



Dags att springa lite med moppen, ja alltså städmoppen, vad trodde du?


06 december 2009

Ont, ont.

Ont i fötterna, ont i låren, ont i ryggen. Rätt slut efter mig jobbehelg och min cykeltur hem idag i stormvindar som motvind. Fick nästan gå halva vägen för det var omöjligt att ta sig frammåt. Jobbigt! Men nu ska jag inte jobba förrens den 22:a dec då min pappaledighet är slut. Jag tror inte jag inser själv att den faktiskt snart är slut. Ok, vi har dagar kvar att ta ut men någon längre ledighet som jag har nu kommer jag aldrig att ha. Aldrig mer i mitt liv. Det känns ju lite konstigt faktiskt. Kanske bäst att ta vara på dom sista veckorna jag har kvar.

Imorgon får vi fikagäster med kompisar från förr. Det ska bli riktigt trevligt att ses igen. Nog bäst att jag lägger mig så jag hinner städa och fixa innan dom kommer. God natt!

05 december 2009

Men hallå!


Är inte robinsson väldigt 90? Sitter här och tittar i brist på annat. Har en fin påse godis så då går det bra.

04 december 2009

Se inte.



Blev inte Fucking Åmål utan Extract istället. Hade lite förväntningar på den att den skulle vara rätt rolig men jag tror inte jag skrattade en enda gång. Det är samma man som gjort Office Space som gjort denna och Office space är ju en gammal klassiker. Så, undvik Extract och se något annat istället. Blir tidig kväll idag för det är jobba hela helgen som gäller sen. Tårtan blev bra till slut men Jolin gillade bara grädden. Dock åt Jack desstå mer va tårtan. Hade ni något fredags mys? God natt!

Jag vill se!




Med tanke på min Broder Daniel nostalgi igår kväll så halkar man snabbt in på Fucking Åmål. T visade den i skolan för någon vecka sen och precis nu blev jag riktigt sugen att titta på den. Synd att tv:n är upptagen med Tingeling, antar att jag inte kan stänga av det och sätta på Fucking Åmål istället. Typiskt. Har för mig att jag såg den 2-3 gånger på bio iaf. Älskar den filmen.

Hurra för Jolin idag!


Tack farmor och farfar för "presenten". Dom här kläderna valde Jolin ut själv.

Då har det gått 4 år sen vår "lilla" tjej kom till oss. Det är otroligt vad åren går! Snart börjar hon skolan och börjar röka och börjar skolka och och... *pust* Nu lugnar vi oss. :)

Vi var ut en sväng till Nova på förmiddagen och Jolin fick själv välja vilka kläder hon ville ha. Var mest ute efter byxor men hon ville ha lite annat med och självklart får hon det på sin dag. Passade även på att pricka av  några fler på måste-köpa-julklappar-till listan. Så nu är vi snart helt klara, riktigt skönt.
Gjorde en tårtbotten imorse (Jack ville upp 4:45) som var tänkt att ha imorgon men Jolin ville ha tårta idag så jag ska väl slänga ihop den sen. Den var jättefin och hög när jag tog ut den från ugnen men efter jag testat om den var kladdig så var det som om luften gick ur den och det blev bara en liten skrumpen botten. Ska nog lyckas få en tårta av den ändå. Svärmor kommer en sväng på em då det blir fika och mys. Ska passa på att vila lite nu när barnen också gör det.


"Imse vimse spindel..."


03 december 2009

Lite nostalgisk.

Har lyssnat en del på broder daniel nu på kvällen. Dom var ju mitt soundtrack of my life på 90-talet. Tycker denna versionen är riktigt bra iaf.

Har väl inte hänt så mycket idag eg. Var en sväng till öppna förskolan och barnen gillade det så klart. Fick ett meddelande när jag var där att vi kommer få fikagäster på måndag så jag blev tvungen att gå hem och baka lite. Så nu finns det ny kola och vaniljbullar, krans och en kanellängd. Jolin fyller ju år imorgon med så det är bra att ha hemma då det blir lite kalas. Dags att fixa till bullarna lite.

Ny lampa.


Svårt att se den kanske men denna köpte vi igår. 149 spänn, som hittat. Lite fulsnygg på nått vis. Väldigt pilligt att få ihop den men nu är den på plats i sovrummet. Gött. :)

Nämen!


Varför håller jack för öronen när jag spelar musik? Nåja, han är glad iaf. Idag blir det en lugn dag tror jag, lite trött efter gårdagen. Snart dags att handla, urk!

02 december 2009

Lugna puckar.

Haft en riktigt trevlig dag med frugan på Gekås i Ullared. Resan började lite tradigt med att vi fick vänta på våran mat på mAx i 25 minuter!! Helt sanslöst! Inte nog med det så misstänker vi att vi haft inbrott på mAx parkering för det var massa saker slängda på T:s säta som inte var där när vi gick och ändå låste jag bara upp dörren. Ja jag vet inte alls vad som skett men allt var i sin ordning annars så det var väl ok med det.

Väl framme vid Gekås gjorde jag en "Patrik" fast jag knappt visste om det själv. Jag gick på toaletten och T väntade utanför. Hon såg att en tant öppnade min toadörr och såg helt chockad ut. Sen stängde hon inte dörren utan bara gick så T sparkade till dörren innan hon gick in på en annan toalett. Och allt detta sker utan att jag märket nått! Ok, jag hörde att det smällde till i dörren men jag tänkte bara att någon kände på handtagen men tydligen låste jag inte dörren, eller om jag ens stängde den helt om mig. Vafan håller på att hända med mig eg? hehe. Såg inte en enda kändis heller från Ullaredssåpan. Bara en pappersdocka på taket med VD:n Boris på. :)

Barnvakterna hade skött sig exemplariskt och barnen med så vi hoppas på en lugn natt. Imorgon får det nog bli en tur till Öppna förskolan tror jag, barnen vill nog dit så vad gör man inte för dom?

God natt!

5:00, let´s go people!

Så tänkte nog Jack imorse. Försökte ha honom lite i sängen och mysa och kanske somna om men nej då, då ska det ner på golvet och börja tjoa. Och snart hörde man "JAAACK" från Jolins rum. Bara gå upp med andra ord. Men vafan gör det om 100 år? :)

Idag ska vi ha lite barnvakt och åka upp på dom FINA dubbdäcken till Ullared. Tanken är att köpa julklappar till dom flesta och födelsedagspresent till Jolin. Ska bli spännande och se vad man kommer hem med. Vi åker upp lite på dagen så har det kanske lugnat sig lite med folket. Dom har ju ändå öppet till 20:00 så varför stå där och köa 7:00? Hoppas vi hittar det mesta så man slipper leta mer sen. Bara det att ingen vet vad dom önskar sig så det gör inte saken lättare. Presentkort till alla kanske? :)

Snart dags att hoppa in i duschen och sen ska vi väl åka så småningom. Ha en bra dag alla, hoppas jag stöter på dom där tuffa tanterna som skrattar hela tiden. Då ska jag fan be om en kram :)

01 december 2009

Stinker!



Gjorde en liten sås med vitlök plus lite créme fraiche. Stinker gott nu kan jag tro men eftersom T också har ätit så gör det inte så mycket.

Jolin var nöjd med teatern men jag var inte med in så jag vet inte vad den handlade om. När man frågar henne så vet hon inte själv. Men den var bra iaf :) Jag var utanför med Jack och han drog ur böcker och videofilmer högt och lågt så det var bara att springa efter och ställa allt i ordning igen. Han var ju glad iaf.

Hade tid att byta däck idag så jag gjorde det på em. Såg att två däck var rätt slitna men tänkte att jag får köpa nya senare när ekonomin är bättre. När jag väl är där så säger dom att däcken är olagliga och att jag måste köpa nya. Så nu har jag fått min superfina julklapp iaf. Jiho verkligen.

Gjorde mina polkagristryfflar idag med och dom blev helt ok. Får se om någon får dom i julklapp sen, om det finns några kvar tills dess :)

T gick precis iväg och skulle simma med sin syster så jag ska nog passa på att titta klart på "Flickan som lekte med elden" för den vägrar T kolla på.

God morgon!


Jag fick sovmorgon idag och det var skönt att ligga lite längre. Är snart på väg till biblioteket där det är teater idag igen. Vi hittade värmeljusen i en låda idag så nu kunde vi testa den nya ljuslyktan! Den är så snygg! Finns på ett lagerhaus nära dig. :)