29 juni 2010

Busigt värre!

 Inte jag som tagit kortet men det var så lite folk där idag ändå.

Idag var vi iväg på em till Busborgen. Visste inte om det skulle vara massa folk för att det är så varmt ute eller inget folk för att det är så varmt ute. Det var det sista. När vi kom innanför dörrarna så stod det två par skor på hyllan bara. I vanliga fall stå det 1000000par skor (känns det som iaf). Dock var det skönt att det var så lite folk för då var det inte så hög volym på alla barn. Det gick också rätt bra att bara lämna dom så dom kunde springa rätt fritt. Kusinerna var med så Jolin hade fullt upp. Jag och Jack roade oss på egen hand. Efter några timmar var dock barnen väldigt trötta så det var bara att åka hem.

Efter att barnen hade somnat var jag tvungen att åka till ICA (alla andra affärer var stängda) och leta efter ny bok att läsa för jag har läst ut "Hypnotisören". Den var väldigt bra och läsvärd. Perfekt sommarläsning. Iaf, kom över Thomas Bodströms bok "Rymmaren" som jag börjat läsa lite i. Den har nog potential att bli bra den med.

Imorgon bär det kanske av till Parken Zoo om det blir lite svalare i luften och inget regn. Dom hotar med åska men det tror jag vad jag vill på. Har precis ätit upp min Ben & Jerry (satan va god glass det är) så det är väl dags att lägga sig. T åkte ner till Ronneby idag för att gå på minnesstund/begravning av sin farbror så jag är själv med barnen fram till fredag. Så, ingen sovmorgon imorgon antar jag.

28 juni 2010

Anundshög. Lite kulturell måste man vara

Anundshög. Lite kulturell måste man vara såhär på kvällskvisten. Barnen sover hemma och det är riktigt varmt ute. Det är nu man ska gå ut och äta och ta en öl men sånt håller vi inte på med. :)

Åka buss älskar barnen.

Åka buss älskar barnen. Ska bli skönt att komma hem igen, blir rätt trött av att gå på stan med barnen.

Västerås city.

Västerås city. Är nere en sväng på stan och ska leta efter kläder och skor. Får se vad vi kommer hem med. :)

27 juni 2010

Det tar sig...

..sa solen.

Jack vattnar blommorna

Jack vattnar blommorna, och Jolin. Så skönt att bara kunna släppa ut barnen och veta att dom inte kan rymma. Det enda är ju poolen som man är lite nervös över. Idag blir det kalas. Tårtbotten är redan klar, ska bara på med grädde och jordgubbar sen. Himlen är klarblå, kommer bli en härlig dag, igen.

26 juni 2010

Lunka på.

Det är så himla skönt med semester och inte ha något direkt inplanerat. Dagarna går fort ändå tycker jag. Det blev lite bakande till mammas kalas imorgon. Jolin hjälpte farmor att göra lite kakor och jag gjorde några sorter med. På em kom Jolins kusiner över så dom kunde bada lite i poolen.
Vi tog en sväng sen till min lillasyster och tittade på den nyanlände bebben. Så söt och mysig var hon och hon bara sov hela tiden vi var där. Var inte där så länge utan åkte hem och barnen fortsatte bada medans dom vuxna tittade på fotboll. Kvällen tror jag kommer spenderas med boken. Har ingen större lust att titta på fotbollen men vem vet, lätt att fastna framför ändå.
Värmen har kommit ordentligt nu så man har verkligen prickat in rätt veckor för semester. Men det kan vända snabbt men ska bli fint in långt i nästa vecka med. Gött mos!

Imorgon blir det lite kalas eftersom min mamma fyllde i veckan och sen blir det nog mest att hänga, läsa bok och titta lite fotboll. Precis så som semestern ska vara.

Mamma ska ha lite kalas imorgon.

Mamma ska ha lite kalas imorgon och ville ha hjälp att baka lite. Hm, vad ska man hitta på? Hittade detta receptet i hennes sju sorters kakor men det känns inte så politiskt korrekt. :) får se vad det blir.

25 juni 2010

Resan gick bra igår.

Resan gick bra igår. Blev dock rätt varmt i bilen dom sista 15 milen. Barnen skötte sig jättebra, ok, lite kiv får man räkna med. Blev lite grillning när vi kom fram och sen var det nästan dags för barnen att sova. Jag tittade första halvlek japan-danmark och sen la jag mig också. Dock var det jättevarmt i rummet så ingen av oss har sovit så bra inatt. Nu vattnar jack farmors blommor och Jolin följde med mina föräldrar och handla lite till ikväll. Kommer nog bli att vi åker till strömsholm och tittar stång och sen till storasyster för grillning och trevligheter. Hoppas folket i skåne har det bra utan oss. Glad midsommar alla!

24 juni 2010

Fikadags. Laganland. Går ok, nästa stopp

Fikadags. Laganland. Går ok, nästa stopp hoppas jag blir gränna.

23 juni 2010

Packat & klart!


Tror vi har packat klart och fixat matsäck klart nu. Annars får vi faktiskt fixa med det imorgon. Vår hyresvärd LKF anordnade en grillfest för alla barn och vuxna på vår innergård i eftermiddags. Riktigt trevligt initiativ tycker jag. Hur ofta brukar en stor hyresvärd bjussa på korv med bröd? Barnen tyckte det var kul att komma ut lite och det var kul att se vad det är för folk som bor här i krokarna. Annars har vi mest fixat inför imorgon hela dagen. Ska bli skönt att komma iväg lite. Jolin sa idag "Jag kommer sakna heeeeeeeela Lund" *visa med armarna*. Det var lite kul att höra. Men sen sa hon också att hon saknar Västerås med. Antar att hon vill upp och leka med sina kusiner och kika på det nya tillskottet. Hoppas bara resan går bra nu. Jack har inte åkt bil så långt på ett år och sist var det kaos när vi åkte. Har några stopp inbokade (Gränna är väl ett måste?) och fler lär det bli. Lika bra att vara inställd på att det kommer bli jättejobbigt så blir man kanske glatt överraskad sen? Börjar iaf bli dags att lägga sig så man är utvilad tills imorgon.

Västerås, here we come!

Packa pappas kappsäck.

Idag tar vi det lugnt och ska börja packa och förbereda inför resan till Västerås imorgon. Rätt mycket som ska packas ner och komma med. Ska ha med vår gamla vagn också för nu har äntligen min lillasyster fått en bebbe. Det blev en HON som inte fått något namn än vad vi vet. Ska bli spännande att få träffa henne sen. 
Tror barnen behövde en lite lugnare dag idag för dom verkar rätt trötta. Dock går det inte att umgås utan att bli osams varannan minut. Så fort Jolin tar något och leker med så börjar Jack skrika och säga "Miiiiiin miiiiiiin". Inte så lätt att förklara för en liten knatt att det inte är så. Så det blir många turer på en dag.

Om två dagar är det midsommar med och det är ju helt sjukt vad tiden går. Det är väl så att efter midsommar så går vi mot mörkare tider igen. Känns verkligen upplyftande. Tycker inte att det har varit så ljust ute speciellt länge.

Nu ska det vikas lite mer tvätt som ska packas ner sen. Dock rätt sugen att slå mig ner med "Hypnotisören" istället, den är rätt spännande. 

22 juni 2010

Bilder från igår och vidare..

Idag skiner solen igen! Jag visste väl att vädret skulle bli bättre så fort jag fick semester. Vet inte riktigt vad dagen kommer bjuda på men jag antar att det blir någon form av uteaktivitet iaf. På torsdag åker vi upp till Västerås och kommer vara där ett tag. Dags att börja fundera på vad man ska ha med sig kanske och tvätta upp lite kläder inför det. Men först frukost och kaffe!

Lite bilder från igår.

Jack vid stranden.

T vid stranden.

Barnen doppar fötterna lite. Det var faktiskt varmt.


Det var en stor sandlåda.

21 juni 2010

Det blev... Lomma beach istället för dju

Det blev... Lomma beach istället för djurparken. Blåser väldigt här men vattnet är rätt ljummet precis vid kanten. Skönt att hänga här hela familjen tillsammans. Försökt mobilblogga innan men telefonen vill inte.

Jag är för gammal för det här!

Igår var jag med svärisarna+SW på Mossagårdsfestivalen. Moto Boy, Di Leva och Helt Off spelade bland annat. Det speciella med denna festivalen är att allt går i det ekologiska tecknet. Liten och mysig festival som jag kommer försöka besöka igen nästa år om det kommer några roliga som spelar. Det var rätt mycket dreadlocks och flummare som gick runt men också många barnfamiljer. Helt enkelt en festival för alla. Det var Helt Off och Moto Boy som jag gillade mest även om jag gillade Di Leva med så har man sett han några gånger nu. Dock blev klockan 00:30 innan jag kom i säng så det var seeegt att komma upp imorse. Har lite ont i ryggen med så jag undrar om man börjar bli för gammal för att gå på festival. Kommer ihåg nått år när jag var på Hultsfredsfestivalen, Roskildefestivalen och Arvikafestivalen. Det var iofs rätt mastigt men det gick det med.

Idag är T på intervju i Eslöv och vi ska ev. hämta upp henne och köra vidare till Skånes Djurpark efter det. Får se hur barnen orkar med det, just nu känns det lite hopplöst iaf.

Chokladkakan till kaffet som var "raw-food". Ville tycka om den men slängde halva :)

Janne Schaffer hade tungan mitt i munnen. Dock spelade han inte Zvampen :(

Di Leva var på bra humör som vanligt.


Solen över bajjamajjorna och getterna.

17 juni 2010

Denna är jag värd!


Suttit på planeringsmöte hela dagen och är helt slut. Tänk att man kan bli så trött av att bara sitta och lyssna. Jag tror jag har semester nu, vet inte om jag ska jobba på lördag eller inte. Får kolla imorgon om det är så. Men nu, äta!

16 juni 2010

Idag är det sommar!

Äntligen skiner solen på oss. Det var inte en dag för tidigt. Självklart har man jobbat hela dagen så jag har inte kunnat njuta så mycket av den. Blir alltid sugen på att grilla när solen skiner men jag tror vi hoppar över det idag. Så mycket som måste fixas så barnen tröttnar och äter kalla korvar istället. Då tappar det lite hela grejen.

Bara en dag kvar att jobba och sen har jag semester. Ev. att jag hoppar in och jobbar lördagen, helgob är aldrig fel.

Resten av familjen är i stadsparken så jag lovade att laga mat till dom så det är väl bäst att jag börjar med det annars får jag skäll! :)

15 juni 2010

En promenad.


Idag börjar sommarkorten att gälla i skåne. Det betyder att man kan åka så mycket tåg,buss osv som man vill i 2 månader för 485:-. Lätt ett kap! Så jag tänkte att jag går ner på stan och köper det och sen tar bussen hem. Skönt väder ute för en promenad. Går igenom en kyrkogård som har en så härlig gång. Kunde kanske vara smart att stänga av musiken och lyssna på lugnet här men vafan, robyns nya är så bra så det får bli en annan gång. :)

14 juni 2010

Hm.


Nått gott till kaffet kanske? Hm...


Bagarens tips nummer ett, du kollar såklart att du har allt hemma INNAN du knäcker äggen. *SUCK*

Fikagäster.


Det är ju inte helt fel tycker barnen. :)

Sådärja.

Om man ändrar i designen blir det kanske roligt att börja blogga lite igen. Eller? Har velat lite fram och tillbaka om jag verkligen ska fortsätta blogga för jag känner att det inte ger mig något direkt. Men samtidigt är det ett bra sätt att uppdatera folk runtomkring vad som händer i våra liv så vi får se hur det blir.

Idag är det ledigt dag för min del, SKÖNT. Tycker jag mest jobbat hela tiden den senaste tiden fast det nog inte är så egentligen. Går lite knackigt på nya jobbet, har inte bestämt mig om jag trivs eller inte. Ibland känns det som jag inte alls vill vara där och ibland känns det helt ok. Det är väldigt rörigt bland personalen och det smittar såklart av sig på brukarna. Men jag ska ge det en ärlig chans iaf så får vi se var det bär hän. Jobbar bara denna veckan sen blir det semester. Det ser jag fram emot riktigt mycket, få umgås med familjen och bara ta dagen som den kommer. De enda planerna vi har är att åka hem till Västerås och hänga där i krokarna. Lillasyster har en bebbe i magen som vill titta ut rätt snart så den vill vi såklart åka och titta på. Har lovat bort våran vagn till henne med så den måste fraktas upp med. Hade varit trevligt att lyckas sammanstråla med hjärtemamman på nått vis, lyckas ju aldrig bli av när vi väl är i Västerås. Men i år måste vi ses eller vad säger du? :)

Balkongen har fått sig ett upplyft så nu är det lite roligare att sitta där. Dock saknas det någon bra möbel att sitta i men vi får hålla utkik på någon loppis om vi hittar något. Det är ju snyggt med fejkrotting men det kostar alldeles för mycket att köpa. Nån sunkig soffa kanske eller nått.

Nu vankas det frukost och sen får vi se vad som händer. Jag är ledig iaf och det är huvudsaken.

10 juni 2010

Men!


Det lät ju inte helt fel. Det blir nog till att köpa hem sen.

09 juni 2010

Andpaus mitt i allt.

Och där gick en hel vecka. Herregud vad tiden flyger iväg. Vad jag har sysslat med den senaste tiden är i stort sett jobba, sova, äta, jobba. Har blivit väldigt intensivt på nya jobbet och det är väl bra så man kommer in i det. Dock har familj och allt fått maka på sig lite och det känns inte så kul.
Fick reda på idag att det blev helt klart med min semester så nu jobbar jag bara nästa vecka och sen är det 4v bara med familjen. Det ser jag fram emot.
Det går bra på nya jobbet och jag trivs rätt bra. Rätt rörigt med personal och så så jag hoppas det lugnar sig efter sommaren.

Nu är maten klar men jag lever, ifall någon undrade. :)

02 juni 2010

Hm.

En sån i hallen kanske? Hm.

Urk!



Skönt.


Efter en dag med mulet och regn så kommer älskade solen fram och hälsar på oss. Och det är inte nådigt heller. Barnen är insmorda men själv har man fuskat. Ingen hatt har jag heller så det får bli en liten tur ute bara. Nu har jag slutat mitt jobb på riktigt och det känns bra. Sista dagen var det kaos så det var riktigt skönt att kunna säga att man inte kommer igen. Kommer sakna många där, både personal och boende. Dock är det inte så långt dit så jag kommer nog hälsa på då och då, iaf i början. Nu måste jag jaga barnen så dom tar på sig sina hattar. Kommer bli en bra dag tror jag.